Play Video
FILM FORGE
НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ
ЧАС НА КЛАСА
ПЪРВИ СТЪПКИ В КИНОТО

FILM FORGE, училището за кадри на киноцентър NU Boyana започва своя национална образователна кампания, посветена на развитието на бъдещите таланти, необходими за кино индустрията. В следващите месеци, десетки училища от цялата страна ще организират часове на класа за своите ученици, посветени на магията на седмото изкуство. В тях младите хора ще научат повече за възможностите за развитие и реализация, които българската кино индустрия предлага и нуждата от нови попълнения в професията.

Подготвили сме ви специално видео и наръчник на класния ръководител, който ще улесни провеждането на вашия час. И, разбира се, кратка кино прожекция, за да направим тези 40 мин. наистина специални!

ЧАС НА КЛАСА
ПЪРВИ СТЪПКИ В КИНОТО

За да проведете вашия час на класа, трябва да свалите съдържанието:

Конкурс: „До90Секунди“

Отправяме едно шеметно предизвикателство към всички онези, които наистина мечтаят да са на снимачната площадка, в ролята на режисьор, актьор или актриса, оператор, гримьор или някоя от десетките професии, благодарение на които филмите достигат до нас. Всички, които вече усещат събуждащия се талант, и имат навършили 17 г. ще могат смело да се включат в „До90Секунди“ – късометражен конкурс за римейк на филм в 90 секунди. Звучи лесно? И да, и не. Зависи колко ще се постараеш. Снимате с телефон или с каквото намерите под ръка. Ползвате гардероба вкъщи, а снимачната площадка е в хола. Може и в градинката пред блока. Най-добрите млади кинаджии от цяла България, справили се най-креативно със задачата, ще получат стипендии за лятното издание на училището за кадри FILM FORGE с всички поети разходи и пълен пансион за 2 незабравими седмици!

ПРАВИЛА НА КОНКУРСА
 1. Имаш 90 секунди, за да ни покажеш, че наистина обичаш киното и мечтаеш да поемеш по този път! Вярваме в твоя талант!
 2. Изпрати своето видео с линк за download на:
  E-mail: [email protected]
  * Препоръчваме ти wetransfer.com
 3. Не показвай насилие! Не използвай език на омразата!
 4. Никаква употреба на тютюневи изделия или алкохол!
 5. Не използвайте оригинални филмови кадри! Бъдете креативни и покажете вашата версия.
 6. Бъди себе си! Не е нужно да си най-добрият в това, което обичаш и правиш. Просто ни покажи, че наистина искаш и вярваш в собствените си сили и талант и се раздай на 100 %.
 7. Краен срок: 31 май 2023