28


MARCH, 2020 

NUBOYANA24

FILMMAKING CHALLENGE 2020

NUBOYANA24 В 24 ТОЧКИ:ЗАДАЧАТА


1 Производство с фази, включващи продукция и постпродукция, на късометражен филм (Филма) с дължина точно 4 минути или под 4 минути (с кредитите включително) на територията на „Ню Бояна филм“ (Студиото) за период от 24 часа (Денонощието) – от написването на сценария до последните постпродукционни дейности.


2 Сценарият на Филма трябва да бъде в жанр, който ще бъде огласен в началото на Денонощието след жребий.


3 Филмът за предпочитане да бъде на английски език. Допускат се и други езици. Без значение на езика, филмът задължително трябва да има вградени субтитри на английски език.


4 След изтичане на Денонощието, Филмът ще бъде излъчен пред жури в Danny Lerner Memorial Theater (Кинозалата) на територията

на Студиото на дата и час според професионалната заетост на Кинозалата.

5 Филмите остават собственост на Студиото и то има право да ги разпространява и изпраща на фестивали по своя преценка. Задължително всички филми ще бъдат видими на YouTube канала на FilmForge.


СТУДИОТО ЩЕ ПРЕДОСТАВИ


6 Относно фазата на продукцията: Локации – на разположение ще бъдат няколко сета – интериори и екстериори на територията на Студиото, които ще станат известни след 23 март 2020 година. Пул от актьори, които могат да бъдат ползвани за производството на Филма. Позволено е да се ползват и други актьори.


7 Относно фазата на постпродукцията: конвертиране на Филма във формат DCP (Digital Cinema Package), за да може Филмът да бъде прожектиран в Кинозалата.


8 Наблюдатели, които ще следят работата на екипите в рамките на Денонощието.


КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА


9 Кандидат може да бъде всеки пълнолетен гражданин на Република България или чуждестранен гражданин, законно пребиваващ на територията на Република България по време на NuBoyana24.


КАНДИДАТЪТ Е ДЛЪЖЕН


10 Да подаде заявка за участие онлайн на www.filmforge.org/nuboyana24 и да заплати таксата от 20 EUR чрез онлайн плащане. След което да се яви на пичинг сесия на 14 март 2020 в Студиото в 10 часа сутринта. Пичингът трябва да е в рамките на 3 минути на тема “Защо искам да участвам в NuBoyana24?”. Най-добре представилите се 24 Кандидата ще бъдат допуснати за участие в Денонощието. Списъкът с класиралите се Кандидати ще бъде обявен публично същия ден.

11 Да събере екип. Екипът може да се състои от 1 до 4 души – пълнолетни граждани на Република България или чуждестранни граждани, законно пребиваващи на територията на Република България по време на Денонощието (Кандидатът е в това число.), които заедно да произведат Филма. Кандидатът автоматично се превръща в Капитан на екипа. В екипа не влиза броят на актьорите, ако такива са необходими, като техният подбор е също отговорност на Капитана.


12 Да извърши всички снимки на Филма на територията на Студиото.


13 Да осигури техника за производството на Филма, като няма никакви ограничения относно вида на снимачната и постпродукционната техника.


14 Да предаде Филма за конвертиране в DCP-формат в рамките на Денонощието на специален адрес или лично. Eкипът трябва да предаде още logline и дигитален постер на филма с резолюция 675 pixels width 1000 pixels height на [email protected]


СРОКОВЕ


15 На 21 март 2020 година от 14:00 часа на територията на Студиото ще се проведе „Техническа конференция“ с Капитаните. По време на Конференцията Капитаните ще могат да задават въпроси и да получат отговори относно NuBoyana24.


16 Ще бъде формиран и пул от резерви, в случай, че някой от екипите се откаже до 21 март. Ако екип, който е приет се откаже след 21 март, няма да бъде заменен с друг.


17 NuBoyana24 ще започне на 28 март 2020 година. В 9:00 часа в Кинозалата ще бъде обявен с жребий жанрът на Филма. В 10:00 часа започва производственият процес, който ще приключи в 10:00 часа на 29 март 2020 година, когато е и крайният срок за предаване на готовата продукция за конвертиране в DCP-формат.


18 Кандидатът и екипът му не са длъжни да прекарат 24 часа в Студиото по време производството на Филма, но не и в нарушение на т.12. Изключение се допуска за постпродукцията.


19 Жури ще гласува в общо 9 категории, по които ще се оценява филмът. Ще има номинации в отделните категории.

20 Всяка категория носи по 1 точка на принципа „ДА“ или „НЕ“.


21 Ще има и десета категория за наградата на публиката за филма, събрал най-много харесвания на YouTube канала на FilmForge.


НАГРАДИ


22 Най-добрият Филм ще получи: Режисьорът на филма ще получи правото да режисира по-късно през годината един от късометражните сценарии, написани в сценарния клас на Симеон Венциславов, както и Първа награда за най-добър филм от 500 лева, като наградата ще бъде връчена на Капитана и неговия екип. Наградите ще бъдат връчени на церемония, която допълнително ще бъде назначена.

23 Филмът на второ място ще получи награда от 300 лева за втори най-добър филм, като наградата ще бъде връчена на Капитана и неговия екип.


24 Филмът на трето място ще получи награда от 100 лева за трети най-добър филм, като наградата ще бъде връчена на Капитана и неговия екип.КАК ДА КАНДИДАТСТВАМ

 

 Запишете се и заплатете таксата за участие в пичинга, като натиснете червения бутон по-долу не по-късно от 23:59 часа на 13 март 2020 година.

За въпроси: [email protected] 

Subject : NuBoyana24

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  • Трябва ли ние да си намерим оператор и нужната му техника? – ДА

  • Техниката трябва ли задължително да е професионална? – НЕ

  • Може ли да направим монтажа извън “Ню Бояна”, също и звука и т.н.? – ДА

  • Може ли готовият филм да бъде разпространяван от нас? – НЕ, филмът остава собственост на “Ню Бояна”, като по наша преценка ще бъде разпространяван и изпращан по фестивали.

  • Всички членове на екипа ли трябва да бъдат пълнолетни граждани? – ДА

  • Може ли да използваме статисти? – НЕ

  • На колко локации ще можем да снимаме? – това ще бъде известно след техническата конференция.

  • Колко актьори можем да ползваме? – Колкото можете да си позволите, като трябва сами да уговорите тяхното участие, ползвайки нашия пул или ангажирайки ги от друго място.